19 Korrik të vitit 1910, u lind shkrimtari dhe gazetari i njohur Anton Logoreci

Më 19 Korrik të vitit 1910, u lind shkrimtari dhe gazetari i njohur i viteve 30- të, Anton Logoreci. Redaktor apo bashkëpunëtor i disa fletoreve, si “Ylliria”, “Minerva”, “Drita”, etj. Pushtimi fashist i Shqipërisë, e gjeti në Londër dhe kur filloi transmetimi i emisioneve të BBC-së, në gjuhën shqipe, ai për shumë vite drejtoi Seksionin për Europën Lindore dhe Shqipërinë. Ka botuar artikuj dhe studime në shtypin europian, në revistën “Shejzat”, që delte në Romë, si dhe librin politiko-analitik “Shqiptarët”. Vdiq në Londër, më 1990.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply