19 Korrik 1999, rifilluan punën termocentralet e Kosovës, të shkatërruara nga ushtria serbe

Më 19 Korrik 1999, rifilluan punën termocentralet e Kosovës, të shkatërruara nga ushtria serbe. Pas kthimit të specialistëve dhe punëtorëve shqiptarë, në bashkëpunim me forcat e KFOR-it, u vu në punë një bllok i termocentralit Kosova A. Tecet e Kosovës punojnë mbi bazën e qymyreve, rezervat masive të të cilave janë të njohura në botë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply