19 Korrik 1991, Kuvendi miratoi ligjin “Për tokën”, i cili shënon fillimin e një reforme të re agrare

Kuvendi   Popullor, më 19 Korrik 1991, miratoi ligjin “Për tokën”, i cili shënon fillimin e një reforme të re agrare. Ai prek shpërndarjen e tokës dhe njohjen e pronësisë private mbi tokën, që e mohonte kushtetuta e vitit 1976. Privatizimin e tokës ky ligj, e bëri në mënyrë proporcionale për frymë të popullsisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply