19 Korrik 1957, lindi gazetari nga Ulqini, Ali Cenaj

Gazetari nga Ulqini Ali Cenaj, u lind, më 19 Korrik 1957. Shkollën fillore dhe të mesme, i kreu në vendlindje dhe u diplomua për gjuhë letërsi shqipe në Universitetin e Prishtinës. Karrjerën e gazetarisë, e nisi në gazetën “Rilindja”, që më pas, u quajt “Fjala”, “Shkëndija” dhe “Bujku”. Ka qënë redaktor në gazetën “Zërl” të Prishtinës, si dhe bashkëpunëtor i emisioneve shqipe të Radio-Podgoricës. Shkrimet e tij, ndeshen edhe në organe të tjera shqipe, që botohen në Shqipëri dhe në diasporë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply