19 Janar 1943, përkujtohet poeti arbëresh Luigj Petrosi, publikoi “O e bukura more”

Bota letrare shqiptare përkujton sot shkrimtarin dhe përkthyesin arbëresh Luigj Petrosi. Vdiq në Janar të vitit 1843. Ishte i pari që publikoi këngën arbëreshe plot ndjenja e dashuri “O  e bukura more”. Si përkthyes, pruri në arbërisht veprat e Bajroni dhe Ugo Foskolos.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare