19 Dhjetor 1981, Mehmet Shehu u gjet i vetëvrarë në banesën e tij në bllok

Mehmet Shehu

Më 19 Dhjetor 1981, u gjet i vetvrarë në shtëpinë e tij, ish kryeministri Mehmet Shehu.Ai ishte një nga figurat madhore të Luftës Nacionalçlirimtare, dhe të jetës politike së Shqipërisë së Pasluftës, pjesmarrës i Luftës së Spanjës, etj. Pas vdekjes, u cilësua si poliagjent dhe armik i popullit. Mehmet Shehu është kryeministri më jetëgjatë në ketë post, të cilin e mbajti për 27 vite.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply