18 Shtator 1921, trupat serbe dhe forcat e Esat Toptanit bombarduan fshatra shqiptare; 2 muaj luftime të ashpra

Esat Toptani

Ushtria serbe në bashkëpunim me mercenarë esadist, pasi bombardoi me artileri fshatrat shqiptare, Myher, Arras, Sine, Gryka, Bardha dhe Mali i Lures, me pretekstin se ato përfshiheshin brenda zonës së demarkacionit, i pushtoi aty. Në këtë sektor u zhvilluan luftime të përgjakshme për rreth dy muaj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply