18 Qershor 1914, në portin e Durrësit dhe të Shëngjinit, u ankoruan luftanijet angleze dhe franceze

Në portin e Durrësit dhe të Shëngjinit, më 18 Qershor 1914, u ankoruan luftanijet angleze dhe franceze. Pas tyre, atje arritën edhe anijet luftarake gjermane dhe italiane. Kjo ishte, shfaqje e “zellit” të Fuqive të Mëdha, për të garantuar pavarësinë, rregullin dhe qetësinë në Shtetin e ri Shqiptar, por dhe shënjë e rivalitetit të tyre, që shpuri në shpërthimin e Luftës së Parë Botërore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply