18 Qershor 1880, “Komiteti Shqiptar i Stambollit”, i dërgoi Konferencës së Berlinit një protestë

Më 18 Qershor 1880, “Komiteti Shqiptar i Stambollit”, i dërgoi Konferencës së Berlinit një protestë, kundër përpjekjeve për copëtimin e Shqipërisë. “Ne nuk kemi kurrsesi ndërment, thuhet në protestë, të paraqesim projekte në dëm të fqinjëve tanë. Por ne, kërkojmë, që edhe fqinjët tanë të heqin dorë nga atentatet drejtuar kundër vendit tonë. Ne respektojmë të drejtat e të tjerëve dhe kërkojmë vetëm respektimin e të drejtave tona”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply