18 Qershor 1785, Karamahmut Pashë Bushatlliu me ushtrinë shkodrane, sulmoi Malin e Zi

Karamahmut Pashë Bushatlliu, në krye të ushtrisë shkodrane dhe reparteve aleate të Tiranës, Krujës, Dibrës, etj., sulmoi Malin e Zi dhe pas 4 ditë luftimesh, më 18 Qershor 1785, hyri në kryeqytetin malazez, Çetinë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply