18 Prill 1907, u formua në Shkodër shoqëria e punëtorëve dhe e zejtarëve

Më 18 Prill 1907, në Shkodër u formua shoqëria e punëtorëve dhe e zejtarëvë, e cila zhvilloi një veprimtari të gjerë, në mbrojtje të interesave të tyre dhe për ngritjen e ndërgjegjes kombëtare. Shoqëria hapi dhe një shkollë nate për punëtorët, ku mësimet jepeshin në gjuhën shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare