18 Prill 1880, ambasadorët e Fuqive të Mëdha nënshkruan “Protokollin e Stambollit”

Më 18 Prill 1880, ambasadorët e Fuqive të Mëdha në kryeqytetin e perandorisë osmane, nënshkruan atë që quhet, “Protokolli i Stambollit”, sipas te cilit tokat shqiptare të Hotit dhe të Grudës, i jepeshin Malit të Zi. Shqiptarët të vendosur të mos i lëshonin trojet e tyre, mblidhen në Shkodër dhe ngarkojnë “Komitetin Ndërkrahinor” për mbrojtjen e Hotit dhe të Grudës me armë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare