18 Prill 1392, zoti i Durrësit Gjergj Topia dorëzoi mbrojtjen e qytetit tek venedikasit me kusht që të ndërtonin një kanal mbrojtës

Gjergj Topia, zot i Durrësit, u a dorëzon mbrojtjen e qytetit venedikasve, me kusht që ata të ndërtojnë një kanal mbrojtës. Më 18 Prill 1392, kjo çështje diskutohet në Senatin e Venedikut dhe ai i dërgon konsullit të vet në Durrës udhëzimet përkatëse.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare