18 Korrik 1923, Azem Galica vdiq nga plagët e rënda, që kishte marrë në betejën për mbrojtjen e Drenicës

Më 18 Korrik 1923, vdiq nga plagët e rënda, që kishte marrë në betejën për mbrojtjen e Drenicës, apo siç quhej ndryshe dhe “Arbëria e Vogël”, Azem Galica. Rreth 70 vjet qëndruan eshtrat e tij në një shpellë në malet e Drenicës, ku ishin vendosur sipas amanetit të lënë nga i ndjeri, derisa patriotët kosovarë, i nxorën dhe i varrosën me nderime, në vendilindjen e tij në Galicë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply