18 Korrik 1908, administrata osmane liroi të gjithë të burgosurit që mbaheshin në burgjet e Beratit

Pas shpalljes së Hyrjetit apo kushtetutës, më 18 Korrik 1908, administrata osmane liroi të gjithë të burgosurit që mbaheshin në burgjet e Beratit, për çdo lloj faji dhe akuze. Një amnisti e tillë, u zbatua edhe në qytetet e tjera shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply