18 Janar 1935, lindi Pjetër Arbnori

“Mandela i Shqipërisë”, siç është quajtur Pjetër Arbnori, u lind në Durrës, më 18 Janar 1935. U diplomua në Universitetin e Tiranës dhe fillimisht shërbeu si mësues fshati, dha letërsi në Kavajë; provoi dhe punën e krahut derisa u arrestua në vitin 1961. Në qeli qëndroi 28 vjet. Pas vitit 1990, ka pasur poste të rëndësishme deri Kryetar i Kryesisë së Kuvendit të Shqipërisë; i është dhënë titulli “Mësues i Popullit”. Pjetër Arbnori është shquar edhe si shkrimtar dhe ka lënë disa libra si “Kur dynden vikingët”, “Mugjit e mesjetës”, “Bukuroshja me hije” etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare