18 Janar 1929, lindi gazetari i njohur sportiv Kristofor Grillo

Një nga gazetarët e parë sportive, Kristofor Grillo, u lind në Vuno të Himarës, më 18 Janar 1929. Mbaroi Institutin Pedagogjik, por që më 1950, filloi punë si redaktor në gazetën “Sporti Popullor”. Pas 18 vjetësh kaloi në Agjensinë Telegrafike Shqiptare. Ka lënë një mori shkrimesh gazetareske të gjinive të ndryshme. Ai është dhe autor i librit, “Nga njëra olimpiadë në tjetrën”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare