18 Janar 1927, përurimi i shkollës Shqiptaro-Amerikane

Në Malin e Robit, më 18 Janar 1927, u përurua Shkolla Shqiptaro-Amerikane e Bujqësisë dhe katundi “Përparimi”, të ngritur me financimet e fondacionit Amerikan “Near East”. Shkolla dhe katundi duhej të shërbenin për ngritjen e nivelit bujqësor dhe të jetesës në fshat, të lidhjes së arsimit me praktikën dhe punën.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare