18 Janar 1919, u hap Konferenca e Paqes në Paris

Në Paris, më 18 Janar 1919, u hap Konferenca e Paqes. Me gjithë neutralitetin e shpallur nga vetë Fuqitë e Mëdha, Shqipëria u trajtua më keq se vendet e mundura. Në pazarllëqet diplomatike, gjatë punimeve të saj, u hartuan disa projekte për copëtimin e Shtetit Shqiptar dhe zhdukjen nga harta politike e Europës. Vetëm Kongresi i Lushnjës dhe sidomos Lufta e Vlorës, bënë që këto plane të dështojnë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare