18 Dhjetor 1920, krijohet Shoqëria e Arteve të Bukura

Vatra

Nga anëtarët e “Bandës Vatra” dhe të rinjtë mërgimtarë të ardhur për mbrojtjen e Atdheut, më 18 Dhjetor 1920, në Korçë, u krijua “Shoqëria e Arteve të Bukura”, e cila zhvilloi një veprimtari të gjerë patriotike, artistike, muzikore dhe teatrore. Qëllimi i saj kryesor, ishte lufta kundër propagandës  greke mbi Vorio-Epirin dhe ngjallja e dashurisë në zemrat e Shqiptarëve për gjuhën, traditat dhe kombin, për kulturën dhe artin e tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply