17 Tetor 1938, ra në luftën e Spanjës Xhemal Kada

Shkolla Xhemal Kada në Pejë

Sot përkujtohet “Heroi i Popullit” Xhemal Kada, luftëtari antifashist nga Peja e Kosovës, që ra në luftën e Spanjës. Kreu studimet e mesme dhe të larta në shkollat ushtarake të Torinos në Itali. Më 1935, mori pjesë në kryengritjen antizogiste të Fierit; një vit më vonë u rradhit në brigadat vullnetare të Spanjës dhe më 17 Tetor 1938, në moshën 26 vjeçare, ra në betejën e Ebros.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply