17 Shtator 1947, lindi gazetarja Marika Baka

Gazeta Bashkimi

Gazetarja Marika Baka u lind në Tiranë më 17 Shtator 1947. Pas diplomimit në Fakultetin e Shkencave Politiko-Juridike të Universitetit të Tiranës, në vitin 1970, filloi punën në Drejtorinë e Jashtme të Radio-Tiranës. Bashkë me bashkëshortin e saj Milto Baka, për shumë vite kanë dhënë ndihmesën e tyre për zhvillimin e Radios dhe Televizionit të parë shqiptar. Më pas ajo punoi në gazetën “Bashkimi” dhe organe të tjera të shtypit të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply