17 Shkurt 1946, u vra Mësuesi i Popullit Ndrec Gjoka

Sot përkujtohet vrasja mizore e Mësuesit të Popullit Ndrec Ndue Gjoka, që mirditorët e quajtën “Komisari i Dritës”. U lind në Klos të Mirditës, më 1919. Pasi mbaroi Normalen e Elbasanit, dha mësim në fshatrat e Shkodrës dhe të Pejës në Kosovë. Kontribuoi  në hapjen e 51 shkollave fillore në Mirditë, ku mësonin rreth 2200 nxënës. Më 17 Shkurt 1946 u vra.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare