17 Prill 1880, Kuvendi i Shkodrës përmirësoi ndjeshëm programin e Lidhjes së Prizrenit

Më 17 Prill 1880, zhvilloi punimet Kuvendi i Shkodrës i Lidhjes së Prizrenit. Në këtë tubim, programi i Lidhjes pësoi një përparim dhe përmirësim të madh. Pjesëmarrësit e Kuvendit, shtruan kërkesën për formimin e shtetit autonom shqiptar, për çlirimin e vendit, ngritjen e administratës dhe hapjen e shkollave në gjuhën shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare