17 Nëntor 1930, lindi Marika Kallamata, artisja e mirënjohur shqiptare

Marika Kallamata

Artistja e mirënjohur e skenës shqiptare, Marika Kallamata, u lind në Fier, më 17 Nëntor 1930. Në moshën 20-vjeçare filloi veprimtarinë artistike në skenën e Teatrit Popullor, ku krijoi rreth 60 role të spikatura, me pjesët e shkrimtarëve tanë dhe të huaj. Kanë mbetur në kujtesën e shikuesëve të kohës figura të tilla si Ortensia, Aspasia, Mara, Fallxhesha, Nikaj, etj. Ajo doli në pension, në vitin 1985, por nuk u shkëput nga skena. Në vitin 2004, ajo dhe aktorë të brezit të saj, interpretuan dramën “Streha e të harruarëve”, ku aktorja shkëlqeu me talentin e saj. Marika Kallamata, ka lënë gjurmë edhe në kinematografinë tonë. Për krijimtarinë e saj të pasur dhe origjinale, ajo është nderuar me titullin “Artiste e Merituar”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply