17 Nëntor 1912, patriotët shqiptarë ngrenë flamurin në Durrës

Ismail Qemali

Ismail Qemali, Luigj Gurakuqi, Pandeli Cali, Dhimitër Berati, Qazim Kurti, Kristo Meksi, etj, më 17 Nëntor 1912, u nisën në Triesta me vaporin “Vurmbrana”, nën mbrojtjen e Austrisë dhe Italisë. Ato çanë bllokadën greke dhe arritën në Durrës, me synimin për ta ngritur flamurin dhe për të shpallur pavarësinë e Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply