17 Nëntor 1401, Senati Venedikas demaskon Gjergj Strazimirin

Venediku

Gjatë sulmeve të para osmane në Ballkan, feudalët shqiptarë nuk ngurronin të lidheshin me ta kur ua kërkonin interesat. Kështu më 17 Nëntor 1401, Senati Venedikas demaskoi Gjergj Strazimirin, i cili ndihmonte me të gjitha mjetet, turqit që kishin rrethuar Shkodrën dhe Drishtin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply