17 Mars 1970, lindi në Lushnjë futbollisti Saimir Malko

Futbollisti ynë Saimir Malko u lind, më 17 Mars 1970, në Lushnjë. Që nga mosha 15 vjeçare, është marrë me sportin e futbollit. Deri në vitin 1989, ka përfaqësuar qytetin e lindjes me skuadrën “Shkëndia”. Më pas veshi fanelën e kuqe të “Partizanit”, u aktivizua me “17 Nentorin” e Tiranës. U përfshi në ekipet kombëtare në ndeshjet me ish Jugosllavinë dhe ka luajtur me ekipin e saj kundër Zvicrës, Francës, Spanjës, Çekisë, Greqisë, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare