17 Mars 1903, Konsulli rus përshkruan luftën e rreptë të Shqiptarëve për të çliruar Mitrovicën

Kryengritësit kosovarë, më 17 Mars 1903, pas luftimesh të ashpra çliruan Vushtrinë dhe iu drejtuan Mitrovicës, ku ishin përqëndruar mbi 3000 ushtarë turq. Pushtuesit osmanë, për të ruajtur pozitat e tyre përdorën artilerinë kundër kryengritësve. Konsulli rus, duke e përshkruar këtë betejë të pabarabartë, theksonte se në këtë masakër u vranë mbi 200 kryengritës shqiptarë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare