17 Mars 1863, lindi në Nivicë patrioti Asim Dino

Në Nivicë të Kurveleshit, më 17 Mars 1863, u lind patrioti Asim Dino. Në vitin 1907, emigroi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe u bashkua atje me lëvizjen patriotike. Ishte një ndër veprimtarët e parë të shoqërisë patriotike të krijuara përtej oqeanit, ndër nismëtaret e krijimit të Federatës Panshqiptare “Vatra”, që ka luajtur një rol të madh në jetën shoqërore dhe politike të kolonisë me të madhe të mërgimtarëve shqiptarë jashtë vendit. Për veprimtarinë e tij, u zgjodh kryetar i degës së “Vatrës”, në Neë Bedford të Shteteve të Bashkuara dhe e drejtoi atë për shumë vite.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare