17 Janar 1968, premierë e operas “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Me rastin e 500-vjetorit të vdekjes së Gjergj Kastrioti Skënderbeu, në Teatrin e Operas dhe Baletit në Tiranë, më 17 Janar 1968, u dha premiera e operas “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” të Prenk Jakovës me libret të Llazar Siliqit. Po atë ditë Pallati i Kulturës “Aleksandër Moisiu” në Durrës, përgatiti dhe shfaqi operan “Bijtë e Skënderbeut” të Abdulla Grimçit me libret të Matish Gjelucit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare