17 Janar 1822, një shënim mbi vrasjen e Ali Pashë Tepelenës

Ka ardhur deri në ditët tona, shënimi i Igumenit të Manastirit të Shën Pantelejmonit Anania, mbi mënyrën si u vra Ali Pashë Tepelena, shkruar ditën e martë, më 17 Janar 1822. “E prenë Ali Pashën brenda në Manastir të Shën Pantelejmonit, thuhet në dorshkrim, brenda në odën e Zisi Kushniqit nga Janina dhe i ranë edhe me pushkë prej poshti nga bodrumi”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare