17 Gusht 1946, Kuvendi Popullor, miratoi projektin e Reformës Arsimore

Kuvendi Popullor, më 17 Gusht 1946, miratoi projektin e Reformës Arsimore, të hartuar prej Këshillit të Përgjithshëm Arsimor dhe Komisionit Pedagogjik, të krijuar për këtë qëllim pranë Ministrisë së Arsimit. Qëllimi i reformës, ishte krijimi i sistemit të ri socialist të arsimit, ideologjizimi i tij me idetë sunduese të marksizëm-leninizmit. Në bazë të tij, u realizua kthimi i plotë laik e shtetëror, njësor dhe kombëtar i shkollës shqipe, barazia e sekseve dhe e drejta për të gjithë arsimimin në gjuhën amtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply