17 Gusht 1944, lindi në Tiranë, Profesor Rexhep Mejdani

Në Tiranë, më 17 Gusht 1944, u lind Profesor Rexhep Mejdani, fizikant, pedagog, gazetar dhe shtetar i shquar. Eshtë arsimuar në vendlindje dhe u diplomua për fizikë, në Universitetin Shtetëror të Tiranës. Menjëherë pas studimeve, filloi si asistent dhe vazhdoi si pedagog. Si rezultat i studimeve pasuniversitare, fitoi titullin e lartë Doktor i Shkencave në Universitetin e Parisit dhe tre vjet më vonë edhe në Universitetin e Tiranës. Më 1987, mori dhe titullin Profesor dhe për katër vjet drejtoi si dekan Fakultetin e Shkencave të Natyrës të Universitetit të Tiranës. Në vitet e tranzicionit u angazhua dhe në jetën politike të vendit. Në vitin 1996, u zgjodh sekretar i përgjithshëm i Partisë Socialiste, ndërsa më 24 Korrik 1997, Kuvendi i Shqipërisë në një periudhë shumë të trazuar dhe delikate, e zgjodhi President të Republikës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply