17 Gusht 1943, për kurimin e partizanëve të plagosur dhe të sëmurë, u krijua spitali partizan

Me urdhër të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Nacionalçlirimtare, më 17 Gusht 1943, për kurimin e partizanëve të plagosur dhe të sëmurë, u krijua spitali partizan. Spitale me disa dhjetra shtretër, u ngritën në Nikollarë, Shëngjergj, Gusmarë, etj. Spitalet partizane, kryenin edhe mjekime ambulante për partizanët dhe popullin në zonat e çliruara.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply