17 Dhjetor 1942, Ministri Britanik Eden njeh pavarësinë e Shqipërisë

Ministri britanik Eden

Më 17 Dhjetor 1942, Ministri i Punëve të Jashtme të Britanisë së Madhe, Eden, bëri deklaratën zyrtare në parlament, nëpërmjet së cilës, njihte luftën antifashiste të popullit shqiptar dhe pavarësinë e Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply