17 Dhjetor 1913, u përfundua Protokolli i Firences

Çamëria

Më 17 Dhjetor 1913, u përfundua Protokolli i Firences, akti ndërkombëtar me anën e të cilit është caktuar kufiri midis Shqipërisë dhe Greqisë. U hartua nga një komision i posaçëm, me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të 6 Fuqive të Mëdha të kohës: Austo-Hungarisë, Italisë, Anglisë, Francës, Rusisë dhe Gjermanisë. Protokolli i Firences shkëputi nga trungu shqiptar gjithë Çamërinë, të banuar nga një shumicë popullsie shqiptare. Ky Protokoll, është në fuqi dhe sot, me përjashtim të disa ratifikimeve të vogla, që iu bënë në zonën e Korçës pas Luftës së I Botërore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply