16 Shtator 1959, u hap shkolla e lartë për aktore, “Aleksandër Moisiu”

Universiteti i Arteve

Pranë Teatrit popullor, më 16 Shtator 1959, u hap shkolla  e lartë për aktore, “Aleksandër Moisiu”. Ajo ndihmoi për përgatitjen e kuadrove të nevojshëm për teatrot, estradat, për kinostudion dhe radiotelevionin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply