16 Shtator 1927, në Sopik fshatarët sulmuan poskomandën e xhanadarmërisë; barra e taksave ishte e rëndë

Lapidari i Revoltës, Sopik

Të revoltuar nga barra e rëndë e taksave, fshatarët e Sopikut,më 16 Shtator 1927, sulmuan postkomandën e xhandarmërisë dhe shtëpitë e çifligarëve. Pas trazirave, drejtuesit e revoltës spontane, u larguan në Delvinë e Sarandë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply