16 Qershor 1924, krijohet qeveria e përkohëshme e Fan Nolit

Më 16 Qershor 1924, u krijua Qeveria e Përkohëshme e kryesuar nga Fan Noli. Në përbërjen e saj hynin: nënkolonel Kasem Qafëzezi — Ministër i Luftës, nënkolonel Rexhep Shala Ministër i Brëndshëm, Sulejman Delvina – Ministër i Jashtëm, Luigj Gurakuqi — Ministër i Financave, Qazim Koculi — Ministër i Drejtësisë dhe Bujqësisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply