16 Qershor 1878, krahinat e Shqipërisë së Mesme i dërgojnë protestë Kongresit të Berlinit kundër copëtimit të vendit

Popullsia e Shkodrës, e krahinave të Shqipërisë së Mesme si dhe e Tivarit, Trepshtit, Tuxhemiles, Kuçit, etj. më 16 Qershor 1878, i dërguan protesta Kongresit të Berlinit kundër copëtimit të Shqipërisë. Në to kërkohej respektimi i të drejtave kombëtare të popullit shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply