16 Qershor 1478, ra në duart e turqve kështjella legjendare e Krujës

Në vitin 1476, pas vdekjes së Gjergj Kastriotit, një ushtri e madhe turke rrethoi Krujën për të katërtën herë. Qyteti heroik i rezistoi rrethimit, deri në pranverën e vitit 1478, kur erdhi sulltan Mehmeti i dytë, me përforcime të mëdha ushtarake. Kështjella legjendare e shtrënguar nga uria dhe mungesa e armëve, ra në dorën e turqve, më 16 Qershor 1478.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply