16 Prill 1939, miting proteste në Boston kundër pushtimit fashist të Shqipërisë

Po atë ditë, në “Franklin Holl”, në Boston të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u organizua një miting proteste. Pjesëmarrësit kryesisht shqiptare, dërguan telegrame proteste kundër pushtimit fashist të Shqipërisë, qeverive të fuqive të mëdha dhe Lidhjes së Kombeve. Mitingje të tilla, u organizuan me mërgimtarët, në Buenos Ajres të Argjentinës, në Francë e në vende të tjera, ku kishte koloni të mërgimtarëve tanë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare