16 Prill 1939, delegacioni i Asamblesë i kryesuar nga Shefqet Vërlaci, i dorëzoi “kurorën e Skënderbeut” Viktor Emanuelit të III

Më 16 prill 1939, në Romë, u zhvillua ceremonia, ku delegacioni i Asamblesë i kryesuar nga Shefqet Vërlaci, i dorëzoi “kurorën e Skënderbeut” Viktor Emanuelit të III, i cili u mbiquajt “Mbret i Italisë e i Shqipërisë dhe perandor i Etiopisë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare