16 Prill 1920, u formua në fshatin Rexhepaj të Vlorës “Shoqëria e Gorishtit”

Më 16 Prill 1920, në fshatin Rexhepaj të rrethit të Vlorës, u formua “Shoqëria e Gorishtit”, me elementë patriotë dhe luftëtarë të lirisë. Ajo zhvilloi një veprimtari të dendur për ngritjen e popullit dhe sidomos të rinisë, në luftë kundër pushtuesve të huaj dhe çlirimin e vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare