16 Prill 1912, Kuvendi i Krasniqit i paraqiti qeverisë xhonturke një memorandum ku i kërkohej njohja e autonomisë së Shqipërisë

Më 16 prill 1912, u mblodh Kuvendi i Krasniqit, i cili i paraqiti qeverisë xhonturke një memorandum ku i kërkohej njohja e autonomisë së Shqipërisë. Ndër kërkesat e tjera të Kuvendit ishte kthimi i armëve kryengritësve shqiptarë, shërbimi ushtarak i shqiptarëve të kryhej në Shqipëri, hapja e shkollave shqipe dhe përdorimi i alfabetit latin, ngritja e flamurit shqiptar në të gjitha viset shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare