16 Prill 1895, lindi poeti arbëresh Josif Rela nga krahina e Zarës në Dalmaci

Dramaturgu dhe poeti arbëresh nga krahina e Zarës në Dalmaci, Josif Rela, u lind me 16 Prill 1895. Nga pena e tij kanë dalë disa drama, komedi dhe poezi me tema patriotike dhe shoqërore. Të gjitha ato janë shkruar në të folmen arbëreshe. “Nita” është vepra më e shquar e Josif Relës. Ajo shtjellon temën e shpërnguljes së arbereshëve të Zarës nga Shqipëria në shekullin e XVIII.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare