16 Prill 1881, Lidhja e Prizrenit filloi konfliktin e armatosur me forcat e perandorisë Osmane

16 Prilli i vitit 1881, shënon fillimin e konfliktit të armatosur të Lidhjes së Prizrenit me forcat e perandorisë Osmane. Atë ditë, Osman Pasha, filloi vargun e sulmeve të vogla, që synonin të dhe të matnin pulsing dhe  fuqinë e njësive të  Lidhjes. Këto sulme vazhduan deri më 20 Prill dhe, një ditë më pas, hynë veprim forcat kryesore turke.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare