16 Nëntor 1905, Bajo Topulli formoi “Komiteti për Lirinë e Shqipërisë”

Bajo Topulli

Me nismën dhe nën kryesinë e Bajo Topullit, në Nëntor të vitit 1905, në Manastir u formua “Komiteti për Lirinë e Shqipërisë”, ku bënin pjesë Halit Berzeshta, Gjergj Qiriazi, Fehmi Zavalani, etj. Sipas statutit të Komitetit, qëllimi i organizatës atdhetare ishte “të ngjallurit e Shqipërisë, duke mbjellur vëllazërimin, dashurinë e bashkimin, duke përdorur çdo vegël për mbrothtësinë e kombit dhe të shpëtuarit nga zgjedha  dhe errësira, në të cilën gjendet sot”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply