16 Maj 1997, u hap Festivali i Parë i Këngës qytetare “Tingujt e Penestias”

Me nismën e Lidhjes së Shoqatave Kulturore e Artistike Shqiptare të Maqedonisë në Dibër, më 16 Maj 1997, u hap Festivali i Parë i Këngës qytetare “Tingujt e Penestias”. Morën pjesë 6 trupa artistike me 250 anëtarë. Festivali, që është kthyer në traditë, synon ruajtjen dhe përhapjen e këtyre këngëve.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare